Dårlige roulettestrategier

Like lenge som mennesker har spilt roulette, og det er i snart 200 år, har man diskutert hva som er rett strategi for å vinne. Mange har prøvd seg og det er tusenvis av bøker og nettsider som alle hevder de har knekt koden og kan fortelle deg hvordan du skal bli en vinner ved roulettebordet. Mens mange hevder å ha knekt koden, vil andre bare le og spørre seg selv, hvordan det skal være mulig? Roulette er et sjansespill og således er det lite, til ingenting, du som spiller kan gjøre for å påvirke utfallet. Uansett hva du personlig måtte mene, skal vi her ta for oss noen strategier som i alle fall ikke fungerer.


En roulettestrategi er egentlig en hvilken som helst metode man benytter for å vinne på roulette. I de fleste tilfeller er det et sett med regler som forteller spilleren når og hvor man skal satse. Det er flere strategier for å vinne roulette enn noe annet casinospill, men det store flertallet av roulettespillere taper konsekvent. Mye av grunnen til det er at de bruker strategier som bare ikke kan fungere.

 

Progresjonstrategien

Endring av innsatsstørrelse kalles “progresjon”. Positiv progresjon er å øke innsats etter tap, og negativ progresjon er minske innsats etter tap. Dette er bare tull. Spør deg selv dette. Vil din endring av innsats påvirket hvor kulen vil lande neste gang? Nei, selvfølgelig ikke. Hjulet og kulen har ingenting med din innsats å gjøre.

Et eksempel på et slikt system er å vurdere å satse på rød eller sort. Denne er av de mest brukte strategiene der ute og går ut på at du skal velge deg sort eller rød, for så og kun spille på den du velger. Hvis du taper, skal du dobler innsatsen din på neste spill. Hvis du taper igjen, øker du innsatsen din igjen og så videre til du mister alt. La oss ta en titt på hva som skjer etter noen få spinn:

Sats 1 enhet på Rød = Tap

Sats 2 enheter på Rød = Tap

Sats 4 enheter på Rød = Tap

Sats 8 enheter på Rød= Tap

På denne måten øker du innsatsen utrolig raskt. Er det noen vitenskapelig og matematisk grunn til at kulen vil stoppe på rød neste gang? Nei. Om så det var det, ville ikke denne strategien fungere. Oddsen for rød og svart er alltid den samme. Det spiller ingen rolle selv om du hadde 100 svarte på rad. Oddsen for rød eller svart gevinst endres ikke. Spillere med litt erfaring vil forstå dette, men de blir ofte sittende fast i en tanke av at de til slutt skal vinne. Faktum er at du til slutt vil vinne, men dette betyr ikke at du vil tjene penger. Hvorfor er forklart nedenfor.

Problemene med progresjonsstrategien

1. Til slutt vil du nå bordets maksimale innsatsgrense. Når du gjør det, vil du ikke kunne øke innsatsen nok til å dekke det du allerede har tapt.

2. Selv når du vinner, er utbetalingen urettferdig. Ta for eksempel det europeiske hjulet som har 37 felt på hjulet, men utbetalinger er 35:1. Hvis utbetalingene skulle vært rettferdige, måtte de være 36:1.

Selv om du til slutt kan vinne, vil poengene ovenfor sikre at du til ender opp med tap uansett. Ikke misforstå, du kan selvsagt vinne, men det vil komme ned til flaks og det faktum at du stopper i rett tid.

 

Bankroll Management hjelper deg ikke

Med mindre du kommer opp med en strategi som faktisk endrer oddsen du har på bordet, vil ikke en god bankroll management løsning hjelpe deg. Det vil bare få deg til å tape raskere eller saktere. Hvorfor hjelper ikke bankroll management? Fordi det bare styrer beløpet du satser. Hjulet bryr seg ikke hva du satser på. Din innsatsstørrelse påvirker ikke hjulet. Din innsats påvirker heller ikke oddsen eller utbetalingene.

 

Roulette har ikke serier du kan bruke til din fordel

Flere strategier hevder at roulette har serier du må følge med på for å vinne. Det går ut på at selv i et tilfeldig spill som roulette, vil det være ganger der samme tall treffer flere ganger på rad. Dette er enkel statistikk, og slike “serier” vil før eller siden forekomme. Oddsen på at kulen stopper på 0 tre ganger på rad er 1 til 50.653. Men hva er oddsene på at kulen stopper på 0 to ganger på rad? Den er også 1 til 50.653. Så spør deg selv, hvorfor ville du satse på 0 etter at den hadde landet der to ganger allerede?

Det samme konseptet gjelder for enhver annen innsats. For eksempel kan du vente på at kulen har landet på samme dusin tall tre ganger etter hverandre, for så å satse på det andre og tredje dusinet. Men oddsen for hvilket dusin kulen lander på neste gang, har ikke endret seg.

 

Ta heller en titt på vår side med Gode roulettestrategier!